A maté tea értékes hatóanyagai

Megismerkedtünk a maté teával - tudjuk, honnan származik, hogyan kell elkészíteni, miért lehet megfelelő alternatíva a kávé helyett. Tekintsük át most tüzetesen, milyen értékes hatóanyagokat tartalmaz és milyen egészségvédő hatásokkal segítségheti az szervezetünk támogatását!

Mate Tea

Milyen alkotóelemekből áll a Yerba maté? 

Kafeoil származékok - A tea legfőbb egészséges antioxidáns összetevői.

Polifenolok: Az antioxidánsok egy nagyobb csoportjának összefoglaló neve. Az antioxidánsok fontos szereppel bírnak az immunerősítésben: felveszik a harcot a szervezetre káros hatással lévő szabadgyökökkel, csökkentve az oxidatív stresszt. Hatékonyan csökkenthetik különböző betegségek kockázatát.

Szaponinok - Erőteljes gyulladáscsökkentő és koleszterinszintet csökkentő hatású származékok. Az ital kesernyés ízéért is ők a felelősek.

Xantinok - Élénkítő hatású összetevők csoportja, többek között a koffein és a teobromin sorolandók ide. Ezek az alkotóelemek a kávéban, a teákban és a csokoládéban is megtalálhatók. A maté tea kevesebb koffeint, ám több teobromint tartalmaz, mint a kávé.

A maté antioxidáns-tartalmát tekintve még az egyébként közkedvelt zöld teánál is jobb választásnak bizonyul - az antioxidáns-tartalom nemzetközileg elfogadott mértékegysége, azaz ORAC-értéke 1,704 μ mol TE/100g.

Tea neveORAC-érték (μ mol TE/100g)
Fekete tea1128
Rooibos610
Ceylon tea  1210
Zöld tea1253
Yerba maté1704

ORAC-értékek forrása: https://www.superfoodly.com/orac-values/ 

Mini tábanyag-táblázat maté teához (12 g szárított növény esetén)

Energia: 15 kcal
Zsír: 0g: 
Szénhidrátok: 3g
Rostok: 0g
Cukrok: 0g
Fehérje: 0.5g

 

Mate tea termékek itt
Érdekességek

Mecsek Mate levél tea50g

Mecsek Mate levél tea 50g

A mate tea, mint koffein-tartalmú teadrog, élénkítő hatású, serkenti a központi idegrendszer működését és a vizelet-kiválasztását. Előnye, hogy kevésbé terheli meg a májat, mivel kevesebb cserző hatású pilifenolt tartalmaz.

Ár: 655 Ft
Megnézem

Tafedim tea 25 filter

Tafedim tea 25 filter

Az antivirális és antibakteriális hatással rendelkező tafedim tea enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat, valamint jótékony tulajdonságaival segíthet a légúti betegségek tüneteinek kezelésében. Enyhe vízhajtó.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!