Egészségvédő hatásai

A Yerba maté antibakteriális, vírus- és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, így segítséget nyújthat immunrendszerünk erősségének megőrzésében. Fokozza a koncentrációt, növeli a fizikai teljesítőképességet, hatékony kiegészítője lehet diétánknak. Lássuk, milyen egészségvédő hatásokkal bír a maté tea! 

Mate Teaaz egészségért

Milyen hatással bír a maté tea?

Feltölt energiával, segít a szellemi frissesség visszanyerésében, segíti a koncentrációt (koffein, teobromin, egyéb serkentő anyagok) - a kávéra jellemző gyakori mellékhatások (nyugtalanság, idegesség) nélkül.

Növeli a fizikai teljesítőképességet, edzés közben növeli a mozgáshoz szükséges energia előállításához felhasznált zsír mennyiségét, elősegíti az izmok felépülését, csökkenti a fáradtságot. 

✺  Segít a súlycsökkentésben és a zsírégetésben - csökkenti az étvágyat, fokozza a metabolizmust, és növeli az üzemanyagként elégetett zsír mennyiségét, ezáltal segítve a fogyást. Nemcsak a zsírsejtekben felhalmozott zsír mennyiségét, de maguknak a sejteknek a számát is jelentősen képes csökkenteni. Hatása révén a szervezet a működéséhez szükséges energia előállításához több zsírt éget el.

✺  Csökkenti a vércukorszintet - javítja az inzulin jelátvitelt és vércukorszintet, továbbá segít a vércukor egészséges szinten tartásában. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a mate tea segíti a vércukor csökkentését és mérsékli a cukorbetegséggel együtt járó tüneteket. Segítséget nyújthat az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) - amelyek felelősek a diabétesz kialakulásáért és a cukorbetegség rosszabbodását okozzák - kialakulásának megelőzésében.

✺  A mate olyan antioxidánsokat, gyulladásellenes és koleszterinszintet csökkentő hatóanyagokat tartalmaz, amelyek támogatják a szív egészségét. 

 

Mecsek Mate levél tea50g

-9% Mecsek Mate levél tea 50g

A mate tea, mint koffein-tartalmú teadrog, élénkítő hatású, serkenti a központi idegrendszer működését és a vizelet-kiválasztását. Előnye, hogy kevésbé terheli meg a májat, mivel kevesebb cserző hatású pilifenolt tartalmaz.

Ár: 645 Ft
710 Ft
Megnézem

Rosamonte Yerba Mate tea500g Bioganik

Rosamonte Yerba Mate tea 500g Bioganik

A teát úgy állítják elő, hogy kiszárítják a leveleket, enyhén megpirítják, szétmorzsolják, majd fiatal hajtások, szárak és virágszárak illatanyagával keverik.

Ár: 2895 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!