A mate megvédi a testünket

Védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben

A yerba mate antibakteriális, parazitaellenes és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, ezek révén képes megvédeni a szervezetet a baktériumok, élősködők és gombák okozta fertőzésektől. Kutatók bebizonyították, hogy a matéból készült nagytisztaságú kivonat elpusztítja a hasmenést és mérgezéses tüneteket okozó, élelmiszerek útján terjedő E. coli baktériumot. A matéban található hatóanyagok képesek megakadályozni a Malassezia furfur gomba növekedését, amely hámló bőrt, a fejbőr korpásodását és bőrkiütést okoz. Kedvező kutatási eredményekre jutottak kutatók arra vonatkozóan is, hogy a mate képes elpusztítani a belekben élősködő különböző parazitákat.
 

Mate Teaaz egészségért

Segít a súlycsökkentésben és a zsírégetésben

A yerba mate csökkenti az étvágyat, fokozza a metabolizmust, és növeli az üzemanyagként elégetett zsír mennyiségét, ezáltal segít a fogyásban is. Nemcsak a zsírsejtekben felhalmozott zsír mennyiségét, de maguknak a sejteknek a számát is jelentősen képes csökkenteni. Hatása révén a szervezet a működéséhez szükséges energia előállításához több zsírt éget el.
 

Támogatja az immunrendszert

Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai révén támogatja az immunrendszert, így növeli a test ellenállóképességét a fertőző betegségekkel szemben. A matéban található erőteljes gyulladásgátlók a szaponinok. A mate kisebb mennyiségben E és C vitamint, szelént és cinket is tartalmaz, mindezek antioxidáns hatásúak, így segítenek megőrizni az egészséget.
 

Csökkenti a vércukorszintet

A yerba mate tea javítja az inzulin jelátvitelt és vércukorszintet és segít a vércukor egészséges szinten tartásában. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a mate segíti a vércukor csökkentését, és mérsékeli a cukorbetegségben szenvedők kellemetlen tüneteit. Megelőzi az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) kialakulását, amelyek felelősek a diabétesz kialakulásáért és a cukorbetegség rosszabbodását okozzák.
 

Segít megelőzni a szívbetegséget

A mate olyan antioxidánsokat, gyulladásellenes és koleszterinszintet csökkentő hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a különböző szívbetegségeket. Ezt többek között kaffeoil-származék és polifenol tartalma révén éri el. A mate a koleszterinszintet is képes csökkenteni. Egy kísérlet során a résztvevők 40 napon keresztül naponta egy bögre (330 milliliternyi) matét ittak. LDL-koleszterin szintjük a kísérlet végére 8,6-13,1%-kal csökkent.

Mecsek Mate levél tea50g

-16% Mecsek Mate levél tea 50g

A mate tea, mint koffein-tartalmú teadrog, élénkítő hatású, serkenti a központi idegrendszer működését és a vizelet-kiválasztását. Előnye, hogy kevésbé terheli meg a májat, mivel kevesebb cserző hatású pilifenolt tartalmaz.

Ár: 630 Ft
750 Ft
Megnézem

Rosamonte Yerba Mate tea500g Bioganik

Rosamonte Yerba Mate tea 500g Bioganik

A teát úgy állítják elő, hogy kiszárítják a leveleket, enyhén megpirítják, szétmorzsolják, majd fiatal hajtások, szárak és virágszárak illatanyagával keverik.

Ár: 2895 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!